STANDARDNA OPERATIVNA PROCEDURA

OTVARANJE OBJEKTA

INTERNA DOKUMENTACIJA
 • OTKLJUČAVANJE

  Otključati lokot i otvoriti zaštitni zasun

 • DEAKTIVACIJA ALARMA

  Otvoriti poklopac alarma, utipkati dodijeljenu šifru alarma (4 znamenke) i pritisnuti ljestve (#)

 • RASVJETA

  Upaliti unutarnju rasvjetu prednje prostorije, ugasiti vanjsku rasvjetu, ugasiti rasvjetu prednje reklame.

 • PREGLED AKVARIJSKIH JEDINICA

  Pregledati sve akvarijske jedinice i provjeriti stanje riba, dovoda vode, odvoda vode, zračnih zavjesa i dna akvarija.

 • OTVARANJE STRANICA

  Započeti otvaranje s desnom stranicom (prema trampolinu) i zatim s lijevom stranicom (prema masažama). Zakačiti svaku stranicu s predviđenim kopčama (donje kopče), zakačiti tekstilnim trakicama sredinu stranica. Zatim otvoriti prednju desnu stranicu, zakačiti je u donju kopču, povezati je s lančićem s bočnom stranicom, postupak ponoviti s lijevom stranicom.

 • POSTAVLJANJE CIJENA I OKVIRA

  Na prednje stranice postaviti cijene (plavi okviri), na obje bočne stranice (uz skladište) postaviti radno vrijeme, cijene i upozorenje (upute djelatnika).

 • OTVARANJE TENDI

  Otvoriti prvo prednju tendu ovisno o količini i položaju sunca. Tenda se otvara na 1/3 (uvijek), 2/3 ili 3/3 (samo ako je nužno). Zatim otvoriti bočnu tendu (prema masažama). Polugu za otvaranje vratiti u skladište po završetku, osim u slučaju kada je pojačan vjetar tada ostaviti polugu zakačenu na prednjoj stranici kako bi se u slučaju pojačanja vjetra tenda mogla brže zatvoriti.

 • IZVLAČENJE REKVIZITA

  Izvaditi neonsku reklamu (s uputama) i postaviti je na travnatu površinu ispred objekta. Izvaditi plave ogradice i nasaditi ih od prednjih stranica prema travnatoj površini ispred objekta kako bi prevenirale pristup prednjim akvarijima. Postaviti svijećnjake neposredno uz plave ograde. Napuniti posudu s vodom za pse i postaviti je pola metra od znaka. Napuniti letke u nosač i odnijeti tablu (open now) na stazu. Postaviti veliki nosač s letcima ispred objekta pored travnate površine. Postaviti klupicu za goste okomito na bočnu lijevu stranicu (prema masažama).

 • AKTIVACIJA GLAZBE

  Upaliti glazbu na razglasu s prikladnom jačinom. Ugasiti glazbu u slučaju da je u tijeku koncert ili druga aktivnost u blizini koja nadglasava glazbu FPC objekta.

 • ČIŠČENJE STAKLENIH POVRŠINA

  Koristiti sredstvo za čišćenje stakala te prebrisati VANJSKE površine nanošenjem sredstva na papirnati ručnik na način da se raspršivač udalji što je moguće dalje od samog akvarija. Raspršivanje vršiti isključivo na papirnati ručnik - NIKADA prema staklenoj stijeni akvarija. Oprati ruke i staviti rukavice te korištenjem otopine i abrazivne spužvice pristupiti čišćenju unutarnjih stjenki akvarija. Kružnim pokretima do centimetra ispod površine ukloniti nečistoće (kamenac). Ne raspršivati otopinu po površini vode već direktno u spužvicu. Čišćenje mora obuhvatiti i stražnju staklenu stijenu. Korištenjem 1 lista papirnatog ručnika i otopine prebrisati lajsne na vrhu akvarija.

 • ČIŠČENJE STANICA ZA PREGLED

  Raspršiti otopinu te prebrisati površine stanica za pregled papirnatim ručnicima i instalaciju tuša nanošenjem sredstva direktno na površine. Ukoliko je potrebno, koristeći predviđenu spužvicu (br.2) za čišćenje izribati površine kako bi se uklonili ostaci kamenca.

 • ČIŠČENJE PODA

  Pomesti sve podne površine metlom tjerajući prljavštinu prema van. Voditi računa da metla ne smije udarati u stolice, filtraciju, vodne instalacije ni akvarijske jedinice. Pomesti pragove (drvene) na sve tri stranice objekta. Pomesti skladište i ulazni dio kod blagajne. Nakon pometanja, raspršiti otopinu koristeći uski mlaz po vanjskoj prostoriji, ostaviti da kratko djeluje i prebrisati.

 • RASVJETA

  Ukoliko se zamračilo zbog oblačnog vremena i smanjila se sunčeva svjetlost, aktiviramo svu vanjsku i unutarnju rasvjetu, LED trake akvarija, LED rasvjetu prednje reklame, neonsku reklamu s uputama.

 • PRIJAVA I PROVJERA BLAGAJNE

  Koristeći dodijeljene podatke za prijavu izvršiti prijavu u fiskalnu blagajnu, provjeriti količinu trake u printeru i stanje sitnog novca u blagajni.

 • PRIPREMA POTROŠNOG MATERIJALA

  Provjeriti količinu zaštitnih rukavica u ladici ispod blagajne, ukoliko je potrebno otvoriti novu kutijicu s rukavicama. Dopuniti raspršivače s otopinom iz hladnjaka. Provjeriti stanje zaliha rukavica, flastera, papirnatih ručnika, otopine. Putem e-zahtjeva (QTY) predati zahtjev za dopunu ukoliko je povećana potrošnja ili nedostaje nekog sredstva.

 • DOPUNA LETAKA

  Ukoliko je potrebno, dopuniti letke u nosače letaka.

 • THE END

  Održavati čistoću i red u objektu. Sretno.

IQMS